Χάρτης Πλοήγησης Συχνές ερωτήσεις Συνδέσεις
 
  Νέα
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΑΡΧΕΙΑ-ΣΥΛΛΟΓΕΣ
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΝΕΑ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΕΣ

 




To παρόν έργο συγχρηματοδοτήθηκε
από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
Κοινωνία της Πληροφορίας του
Γ΄ΚΠΣ (80% από ΕΤΠΑ - 20% από Εθνικούς Πόρους)
 
 
 
 
 

Τεκμήριο του Μήνα


Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Ν.Κορινθίας συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων στην πόλη της Κορίνθου εκδήλωση τιμής και μνήμης του πνευματικού ιδρυτή των Αρχείων Κορινθίας, Αδάμ Αθουσάκη, με ομιλίες και ψηφιακή προβολή αρχειακών τεκμηρίων από το αρχειακό τους  απόθεμα.

Απολογισμός εκδήλωσης Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Αρχείων


Η RapMedia στα άδυτα των Γενικών Αρχείων του Κράτους ...!!!
Ιστορικά ντοκουμέντα ήρθαν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Η RapMedia και η εκπομπή «Καθημερινότητα» με το Νίκο Νικολόπουλο,  μπήκαν στα άδυτα των Γενικών Αρχείων του Κράτους του Ν. Κορινθίας και αποκάλυψαν πτυχές από την ιστορία της πόλης, έναν αρχειακό πλούτο καλά φυλαγμένο στο κτήριο της οδού Αγίου Νικολάου, πλούτο που αξίζει να καταγραφεί και να γνωστοποιηθεί ευρέως.
Στόχος των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Ν. Κορινθίας είναι η διάσωση, εποπτεία, συγκέντρωση, ταξινόμηση και ευρετηρίαση του αρχειακού υλικού του νομού, καθώς και η διάθεση και η - με ποικίλους τρόπους - αξιοποίηση όλου αυτού του αρχειακού θησαυρού. Η RapMedia υπηρετεί τους στόχους αυτούς με το δικό της τρόπο, καταγράφοντας και παρουσιάζοντας κομμάτια ιστορίας. 

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αναστάσιος Κοσμάς και οι εκπαιδευτικοί – υπάλληλοι των Γ.Α.Κ. Κατερίνα Παπαϊωάννου και Αντώνιος Τσιόγκας άνοιξαν το αρχειοστάσιο των Γ.Α.Κ. και αποκάλυψαν έναν θαυμαστό κόσμο! 
Η εκπομπή μεταδόθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 22:00 στον τηλεοπτικό σταθμό Supertv και σε επανάληψη την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 15:00.

Για να δείτε την εκπομπή πατήστε εδώ